8 Eylül 2008 Pazartesi

10 yaş genç görünmenin incelikleri

10 yaş genç görünmenin incelikleri

Işıltı: Son yıllarda hem rahatlığı hem de doğallığıyla ruja tercih ettiğimiz dudak parlatıcıları, artık dudaklara dolgunluk da katıyor. Parlatıcıyı alt ve üst dudaklarınızın orta kısmına sürün ve daha sonra ağız kenarları yönüne doğru dağıtın. Dudaklarınızda doğallık sağlayan en güzel parlatıcı tonu olan gülkurusu, her ten rengiyle uyum sağlıyor.

İnci etkisi: Mükemmel bir değişim silahı... İnci tonlarında bir aydınlatıcı hem cilt yüzeyindeki ince kırışıklıkları kapatıyor hem de cilde tazelik kazandırıyor. Profesyoneller yumuşak parlaklığı özellikle gözün iç kısmına ve burnun üst bölümüne uygulamayı tercih ediyorlar.

Renk manifestosu: Ana kural; yaşınız ne kadar fazlaysa allığınızı yüzünüzde o kadar geniş bir alana yaymalısınız. Bu yüzden renk geçişlerine dikkat etmelisiniz. Aksi halde mimik çizgileriniz eskisinden daha belirgin hale gelebilir. İşte, size lifting etkisi yaratacak bir uygulama: Pembe tonlarında bir allığı elmacık kemiklerinizin üzerine ve gözlerin altına sürmek hem yanaklarınızı daha dolgun gösterir hem de göz altı yorgunluğunu gizler.

Öpülesi dudaklar: Makyaj artistlerinin en temel makyaj hilelerinden biri ruj sürmeden önce dudak çevresinin kontürünü belirginleştirmektir. Bir kulak çubuğuyla transparan pudrayı dudak kenarlarına sürün. Ardından rujunuzu bir dudak fırçası yardımıyla uygulayın. Gün içinde yiyin ya da için, rujunuzun dudak çevresindeki çizgilere girmediğini göreceksiniz.

Mükemmel bakışlar: Göz altında halkalarınız mı var? Üst göz kapaklarınızı far ya da eye-liner’la vurgulayın ve gözlerinizin altına göz kalemi ve maskara sürmeyin.

Açık renkler genç gösterir: Fazla koyu boyanmış saçlar cildin yorgun görünmesine neden olurken, sarı tonları gençleştirir. Bu yüzden özellikle kumral renkler, yüzün aydınlık görünmesi açısından idealdir. Renk geçişleri ne kadar yumuşaksa, renk de o kadar elegan görünür.

Hiç yorum yok: